
Profesionální techniky fotografování jídla
1. Úvod
V kurzu Vás čekají celkem 8 kapitol. Vpravo vidíte přehled lekcí a jednotlivých témat. Mezi lekcemi lze přepínat jak je libo, ale doporučuji začít od první lekce postupně.
Pod seznamem kapitol si stáhněte příručku ke kurzu, kde jsou uvedena základní nastavení fotoaparátu při fotografování jídla se studiovými záblesky. Doporučuji si toto nastavení vytisknout, abyste nemuseli pokaždé přemýšlet jak nastavit fotoaparát a mohli začít rovnou fotit.
Pojďme se do toho pustit. Uvidíte, že to není až tak náročné, když se budete držet postupů, které jsem pro vás připravil!
Přehled kapitol
2. Výběr techniky a její ovládání
Úvod | Jaké parametry má mít fotoaparát na focení jídla | Objektiv na fotografování jídla | Studiové vybavení za méně než 5000 Kč
3. Dekorace a pozadí při fotografování jídla
Tajemství 66 procent obrazové plochy | Kde získat levné rekvizity pro focení jídla
4. Kompozice a světlo při fotografování jídla
Nastavení světel, které funguje na každé jídlo | Dva základní úhly focení jídla
5. Pokročilé techniky při práci se světlem
Fotografování jídla z úhlu top view | Královská disciplína - fotografování hamburgeru | Jak vyfotit steak aby se sbíhaly sliny | Fotografování jídla v protisvětle
6. Speciální efekty při fotografování jídla
Mlha | Voda | Zmrazení pohybu | Led a fotografie jídla
7. Postprodukce fotografií jídla
Sloučení dvou kompozic | Speciální maska | Základy barevné kalibrace | Retušovací postupy | Selektivní úpravy | Finalizace doostřením
Tipy šéfkuchaře hotelu Hilton Franca Luise
Naše komunita na FB
Přidejte se k ostatním žákům do naší komunity
FB/akademieproduktovefotografie